DAC7-opas 🇪🇺

DAC7 on EU-direktiivi, joka koskee Vintedin kaltaisia verkkoalustoja. Tässä kerromme, mitä direktiivi tarkoittaa sinun kannaltasi, joten jatka lukemista. Viimeistele raporttisi, jos tämä koskee sinua.

Nämä sinun pitää tietää

DAC7 on EU-direktiivi

EU:ssa toimivilla verkkoalustoilla on lakisääteinen velvollisuus kerätä ja raportoida tiettyjä myyjien tietoja. Vintedin pitää siis raportoida sellaisten myyjien tietoja, joihin tämä vaikuttaa, Liettuan veroviranomaiselle, joka välittää tiedot kunkin myyjän paikalliselle viranomaiselle.

Verovelvollisuutesi ei muutu

DAC7-raportin lähettäminen ei muuta verovelvollisuuttasi, eikä valtaosalta myyjistä todennäköisesti peritä veroja Vinted-myynnistä.

Se koskee myyjiä, jotka ovat suorittaneet vähintään 30 myyntitapahtumaa...

Kun olet suorittanut 30 myyntitapahtumaa yhdessä vuodessa (tammikuusta joulukuuhun), sinun pitää lähettää DAC7-raportti riippumatta siitä, paljonko olet tienannut.

...tai tienanneet 2 000 euroa tuotemyynnistä

Kun olet tienannut yli 2 000 euroa yhdessä vuodessa (tammikuusta joulukuuhun), sinun pitää lähettää DAC7-raportti riippumatta siitä, montako tuotetta olet myynyt.

Myyjien tiedot tallennetaan turvallisesti

Täytämme kaikkiin DAC7-raportteihin valmiiksi tiedot, jotka meillä jo on. Sinun täytyy sitten vain tarkistaa, että tiedot ovat oikein, ja lisätä verotunnisteesi ennen tietojen lähettämistä. Verotunniste suojataan salauksella, ja sitä käytetään vain DAC7:ää varten.

Jos et lähetä tietoja, tiliäsi rajoitetaan

Meillä on lakisääteinen velvollisuus estää myyjiä, joita direktiivi koskee, käyttämästä tienaamaansa rahaa, jos he eivät lähetä DAC7-raporttia määräaikaan mennessä. Tietyn ajan kuluttua heitä estetään myös myymästä tuotteita. Lähetä siis raporttisi ajoissa, jotta voit jatkaa tienaamista Vintedissä.

Tarkista EU-maasi verosäännöt

Valtaosalta jäsenistä ei todennäköisesti peritä veroja Vinted-myynnistä.

Opastamme joka vaiheessa

Valmistelemme raportin puolestasi

Selitämme, miten käytettyjen tavaroiden myyntiä verotetaan

Vielä yksi asia...

Olemme täyttäneet valmiiksi tiedot sellaisten myyjiemme DAC7-raportteihin, joita direktiivi koskee. Jos kuulut tähän joukkoon, sinun täytyy vain tarkistaa, että tiedot ovat oikein, ja lisätä verotunnisteesi ennen tietojen lähettämistä.